Kako odabrati zimske pneumatike

Ne zaboravite zimske gume i lance za sneg ako krećete na put
November 24, 2017
Prikaži sve

Kako odabrati zimske pneumatike

Vreme za zamenu letnjih pneumatika zimskim je stiglo. Vozači su dužni da u periodu od 1. novembra do 1. aprila, u slučaju padavina, snega ili leda na putu na sva četiri točka imaju zimske gume, dubine šare najmanje pet milimetara.
Pored toga što postoji zakonska obaveza, treba voditi računa o ličnoj i bezbednosti drugih u saobraćaju i zameniti pneumatike adekvatnim za vožnju u zimskim uslovima. Zimske gume pružaju sigurnost u hladnim uslovima i prepoznaju se po posebnim oznakama na strani: „3PMSF“ (Three Peak Mountain Snowflake) u vidu pahuljice u planini sa tri vrha i simbol „M+S“.
Prilikom kupovine zimskih guma treba obratiti pažnju na godinu proizvodnje gume i dimenzije. Pored toga, treba voditi računa i o indeksu brzine, koji pokazuje maksimalnu brzinu koju guma može da izdrži pri dozvoljenom opterećenju. Gume sa brzinskim indeksom V sasvim su dovoljne za vožnju po našim putevima. Važan faktor pri odabiru zimskih guma je i potrošnja goriva. Za vozače koji voze po gradu, ne prelaze 160 km/h i ne prelaze 5000 km godišnje adekvatne su gume srednjeg ili nižeg kvaliteta.

2 Comments

  1. JacelynSmall says:

    I have checked your blog and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank high
    in google’s search results, but there is a tool that can help you to create 100% unique articles, search for:
    Boorfe’s tips unlimited content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *